SikoSTOP

Téli viszonyok közt az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez útszóró anyagokat is gyártunk, forgalmazunk. Megkülönböztetünk útszóró zeolitot, amely kiváló tapadást biztosít a csúszós felületen, de a jeget nem oldja, és a jégoldásra alkalmas SikoSTOP nevű termékcsaládot, ami kettős hatású nemesített zeolit.

A síkosság elleni küzdelemben jelent alternatív megoldást az általunk kínált SikoSTOP, amely képes a fagyos felületet megolvasztani. 2010. szeptember 1-től hatályos a 346/2008 (XII.30.) számú kormányrendelet azon része (a fás szárú növények védelméről), amely szabályozza, hogy a közutak kivételével, a belterületi közterületeken nem lehet olyan anyaggal csúszásmentesítést végezni, ami kárt okoz a fáknak és fás szárú növényeknek.

A jeges felültre szórt útszóró zeolit előnye más mechanikai csúszásmentesítővel szemben az, hogy a jég felületén lévő nedvesség felszívásának következtében minimális hőt termel, így beásva magát a jégbe. Az útszóró zeolit osztályozott szemcseméretének előnye, hogy kevésbé okoz sarasodást, továbbá elkerülhetőbbé válik az, hogy az útszóró zeolitot nagy mértékben behordjuk cipőtalpunkon a lépcsőházba, illetve a lakásba. A zeolit nyomelemtartalma kifejezetten előnyös a talajba szivárogva, ugyanis javítja a növény nyomelemekkel való ellátását a só pusztító tulajdonságával szemben.

Az útszóró zeolit megvásárolható 10 kg-os, és 25 kg-os kiszerelésben webáruházunkban.

A termék adatlapja megtalálható ITT.