ZeoFeed takarmányipar

Egy Európai Uniós dírektíva (1810/2005 EK) alapján, az üledékes eredetű klinoptilolit engedélyzett takarmány-adalékanyag. Ezen rendelet alapján a klinoptilolit a kötőanyagok, a csomósodásgátlók és a koagulálószerek csoportjába tartozik. Fontos kihangsúlyozni, hogy ez kizárólag a klinoptilolit ásványra vonatkozik, és nem az összes zeolitra. A zeolit több mint 40 ásvány gyűjtő elnevezése, amelyek közül egy a klinoptilolit. A klinoptilolittal szemben további kikötés, hogy az ásvány kémiai összetétele alapján minimum 80%-a klinoptilolit, továbbá nem tartalmazhat kvarcot és rostokat. A takarmányozási zeolit – ZeoFeed – egy többfunkciós adalékanyag, amelyet elsősorban hízók etetésénél használnak. Az összes eledelhez ajánlott, elsősorban csirke, pulyka, sertés, marha és lazac etetésére. A ZeoFeed biztosítja a jószág szervezetének terhelés-csökkenését, méregtelenítését, a víz megkötését, a penész és spórák kialakulásának megelőzését. Biztosítja továbbá a táplálék energiaértékének eredményesebb hasznosítását, és az ammónia tartalmú anyagok szelektív elvonását.

A zeolit állattenyésztési etetési kísérletek beszámolói szerint a ZeoFeed kedvező hatást / kedvező gazdasági előnyt mutatott hús csirkék (brojlercsirkék) és tojótyúkok termelési / termeltetési fázisaiban.

A magas klinoptilolit tartalmú ZeoFeed 0-0,2 mm szemcseméretű, amely 25kg-os zsákos kiszerelésben megvásárolható webáruházunkban.

A termék adatlapja megtalálható ITT.