Társadalmi szerepvállalás

Amikor a társaság küldetésnyilatkozatát próbáltuk megfogalmazni, a legnagyobb gondot az jelentette, hogy meghatározzuk, hogy társadalmunkat hogyan, milyen formában kívánjuk “jobbá tenni”, mely módon tudunk társadalmunk fejlődéséhez hozzájárulni.

A társadalmi szerepvállalás végtelen lehetőségeinek fürkészésekor kiválasztottunk egy alapgondolatot, amely alapgondolat középpontjában a gyermek áll, ezáltal hű elkötelezettei lettünk a gyermekek közvetlen, vagy közvetett segítésének.

Az alapgondolat nem volt nehéz kitalálni, elvégre a Sipőcz Kft. alapítói egy apa-fia páros, továbbá a társaság irányítását egy házaspár látja el, amely házaspár pedig két gyermekkel büszkélkedhet.

Ezt igazolja például, hogy egy család ismételt otthonteremtéséhez próbáltunk hozzájárulni, amikor a 2010. évi vörösiszap katasztrófa súlytotta Devecserben, a Presztizs Összefogás Ház projekt keretein belül a ház kifestésében segítettünk, ugyanebben az évben, tehát 2010-ben a borsodi árvízkárosultakat támogattuk.

Ahogy cseperedtek családunkban a gyermekek, időről-időre nagyobb szerepet kapott a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységek, intézmények támogatása. Termékeinkkel megpróbáljuk könnyebbé tenni a gyermekek életkörülményeit, az őket ellátó szervezetek munkáját könnyíteni, csökkenteni a gyermekeket ért negatív hatásokat, hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermekek kiegyensúlyozott gyermekkorát biztosító családok élete, életszinvonala javuljon.

Rendszeresen támogatunk alapítványokat, szervezeteket, és ad hoc jelleggel olyan szervezeteket, és mozgalmakat, akik, és amelyek hasonló szellemben, hasonoló nehézségek megoldásán fáradoznak.

2012. XVII. kerületi Piroska Óvoda támogatása jégmentesítő anyaggal

2013. Bethesda gyermekkórház támogatása jégmentesítő anyaggal

2013. Arany János Általános Iskola (Lábatlan) támogatása jégmentesítő anyaggal

2013. Down alapítvány támogatása jégmentesítő anyaggal

2013. Peter Cerny alapítvány támogatása jégmentesítő anyaggal