SikoSTOP® ANTIKLORID, EKO+, RAPID

Téli viszonyok közt az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez útszóró anyagokat is gyártunk, forgalmazunk. A jégmentesítő termékeinket a SikoSTOP® márkanév jelöli. Megkülönböztetünk útszóró zeolitot, amely kiváló tapadást biztosít a csúszós felületen, de a jeget nem oldja. A jégoldásra alkalmas kettős hatású nemesített zeolit olyan termék, amely összetételét tekintve tartalmaz olyan összetevőt, amely a síkosság elleni mechanikus akadályoztatást biztosítja, illetve egy másik alkotó a jégolvasztást hivatott elvégezni. A síkosság elleni küzdelemben jelent alternatív megoldást az általunk kínált SikoSTOP® termékcsalád.  2010. szeptember 1-től hatályos a 346/2008 (XII.30.) számú kormányrendelet azon része (a fás szárú növények védelméről), amely szabályozza, hogy a közutak kivételével, a belterületi közterületeken nem lehet olyan anyaggal csúszásmentesítést végezni, ami kárt okoz a fáknak és fás szárú növényeknek.

A jégmentesítő zeolit (SikoSTOP® ANTIKLORID, EKO+, RAPID) kettős hatású nemesített anyagkeverék: zeolitból és jégoldó adalékból áll. Feladata, hogy a csúszás mentesítésen túl, olvassza a jeget. Nyomelem tartalma – mivel van benne zeolit – miatt jót tesz a növényzetnek, összegyűjtve kertészeti célra használható. Alkalmazása a kényelmet szolgálja, mert a havazás esetén ugyanúgy képes kifejteni hatását, mint jégoldáskor: a leeső havat is bizonyos mértékig vízzé alakítja, ezzel megtakarítva a hólapátolásra fordítandó időt, és energiát!

A SikoSTOP® ANTIKLORID, EKO+, és RAPID kifejlesztésekor az elsődleges szempont az volt, hogy a termékek egyenként, a velük szemben támasztott elvárásoknak megfeleljen. A termékcsalád mindhárom tagjának megvan a maga előnye és hátránya együttesen. Nincs olyan termék, amely minden szempontból (jégolvasztás gyorsasága, kedvező ár, “talajbarát” összetétel, stb.), minden igényt teljes körűen kielégít.

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a termékcsalád nem rendeltetésszerű használata akár káros is lehet a burkolatra, vagy a növényzetre! Minden esetben törekedjünk a hó gépi vagy kézi eltávolítására! Javasoljuk a jégmentesítő anyagok kis mennyiségben történő többszöri kijuttatását, illetve a megelőző kiszórást! Az időjárási körülményektől függően a kijuttatandó anyag típusa és a dózis mértéke is változhat!

A SikoSTOP® termékek megvásárolhatók  viszonteladóinknál, vagy webáruházunkban.

Kérjen bővebb felvilágosítást IDE KATTINTVA.

 

A fent leírtaktól függetlenül továbbra is azt tanácsoljuk, hogy környezetünk védelmében lehetőség szerint kerüljük a jégolvasztó anyagok használatát!