SIkoSTOP® Útszóró Zeolit

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a közvetlen környezetvédelmen túl a közvetett megoldásokra való érzékenység is. Eleinte csak az okozott problémát, ha direkt módon történt környezetszennyezés, míg napjainkban a közvetett környezetvédelem is kiemelkedő jelentőséggel bír.

A téli, jeges felületek síkosságmentesítésére régen sót, majd só-homok keveréket használtak. A só önmegában – felolvadást követően – a talajon keresztül a fák, a virágok és az egyéb növények gyökeréhez jutva a növény pusztulását eredményezheti.

Az általunk forgalmazott termékek gyűjtőneve a SikoSTOP® márkanév. A termékcsalád egyik tagja az itt bemutatott útszóró zeolit, amely kiválóan alkalmas a síkosság-mentesítésre, másrészről a SikoSTOP® ANTIKLORID, SikoSTOP® EKO+, és SikoSTOP® RAPID, amely a síkosság-mentesítésen túl oldja a jeget is, továbbá a SikoSTOP® Kálczisó, amely hordozóanyagtól mentes jégoldó hatóanyag.

A jeges felültre szórt zeolit előnye más mechanikai csúszásmentesítővel szemben az, hogy a jég felületén lévő nedvesség felszívásának következtében minimális hőt termel, így beásva magát a jégbe. Az útszóró zeolit osztályozott szemcseméretének előnye, hogy kevésbé okoz sarasodást, továbbá elkerülhetőbbé válik az, hogy az útszóró zeolitot nagy mértékben behordjuk cipőtalpunkon a lépcsőházba, illetve a lakásba. A zeolit nyomelemtartalma kifejezetten előnyös a talajba szivárogva, ugyanis javítja a növény nyomelemekkel való ellátását a só pusztító tulajdonságával szemben.

A termék megvásárolható viszonteladóinknál, vagy 10 kg-os, és 25 kg-os kiszerelésben webáruházunkban.